HİKAYEMİZ

Bilimsel ve teorik bilgilerin birleşerek uygulanmasının en zor olduğu alan anne-çocuk dünyası.

Benden önce anne olmuş kız kardeşim Beliz’e sürekli soru sormaktan sıkıldığım bir Pazar sabahı, ilk annelik serüvenimde ihtiyacım olan bilgilere ve cevaplara hızlıca ulaşmak için 2014 Eylül ayında ARAŞTIRAN ANNELER‘i kurdum. Minimum bir çocuğu olan bir kaç arkadaşımı bir grup üzerinden bir araya getirmemin nedeni nispeten daha tecrübeli annelerin benim gibi yeni annelere yol göstermesi, hap bilgiler önermesiydi.

Grubumuzun yıllar içinde organik olarak büyümesinin nedeni her anne veya anne adayının “yakın bir arkadaşının daha” araştırmış bir deneyimli anneden yararlanmasını istemesi. Halen sadece 2 ADMIN’i olan grubumuzun okunması ve uyulması gerekli 3 A4 sayfa kuralı, bolca sahtesi var. İlk, değişmez ve en önemli kuralımız üslup çünkü her hamilelik, her doğum, her çocuk, her bakıcı, her arayış̧, her beklenti ve yetiştirme tarzı kişiye özel. Her gönderi ADMIN onayı ile yayınlanıyor, her üyelik ADMIN’ler tarafından değerlendiriliyor.

2017’de Facebook tarafından Türkiye’deki “en etkin ve güvenilir 10 gruptan biri” seçilen, 2018 başında tüm Avrupa, Türkiye ve Rusya arasındaki onbinlerce başvuru arasından seçilmiş 150 gruptan biri içinde yer alarak Londra’da düzenlenen “Facebook Communities Summit”e davet edilen ARAŞTIRAN ANNELER‘in önünde her zaman yepyeni projeler var.

İnsanoğlunun her şeyi tükettiği bir dönemde, birlik olabilmenin, destek verebilmenin, yüklerimizi paylaşabilmenin ve çok uzun bir maraton koşusu olan “ANNE” rolünde birbirimize rehberlik yaparak güven vermenin gururu içindeyiz.

Gerçek hayatlara dokunan etkili ve anlamlı kalabalık yaratmaya devam etmek, “sen de yapabilirsin” diyerek ilham ve cesaret, “haydi, şimdi” diyerek hayal edileni gerçeğe dönüştürmek ve her daim anneliğin referans noktası olmak hedefimiz. Birbirimize daha yakın durarak paylaşmaya, dünyanın gerçekten bir gün iyilikle kurtulabileceğine inanmaya devam edeceğiz.

YAKIN OLDUKÇA DAHA GÜÇLÜYÜZ.

Hepinize kucak dolusu sevgiler,
Burcu & Beliz